top of page
Mirocement

Microcement is een decoratieve, waterdichte afwerkingspleister toepasbaar op velerlei plaatsen en manieren. Zowel op bestaande muren, in doucheruimtes, badkamers, gepleisterde muren als op bestaande tegelvloeren en zelfs als bewerking van werkbladen, tafels...

Ook bij Microcement is het mogelijk om naar elke stijl toe te werken. Een grovere structuur kan worden aangebracht om het oudere, landelijke karakter te benadrukken of er kan geopteerd worden voor een strakke, afgelijnde bewerking om een frisse, hedendaagse look te creëren.

Dankzij de natuurlijke materialen is het ecologische aspect hier vaak doorslaggevend.

Voordeel is tevens dat er volledig naadloos kan gewerkt worden.

Terrazzo

Een in het oog springende vloerbekleding is uiteraard Terrazzo. Terrazzo is sinds de vijftiende eeuw nooit helemaal uit onze interieurs verdwenen en is nu nog meer prominent aanwezig in een moderne en comfortabele woning of buitenruimte. Terrazzo laat toe om met kleuren en partikels te spelen om zo een unieke vloer te creëren.

 

Er kan gekozen worden voor marmer, kwarts, glas, graniet om de Terrazzo een unieke tekening te geven. Terrazzo-vloeren worden niet meer zoals toendertijd door Venitiaanse arbeiders manueel met de ‘Galero’ geschuurd en naderhand met geitenmelk geboend, maar met een moderne schuurmachine gepolijst tot een mooi glanzend en makkelijk te onderhouden vloer.

Een variant is de beton-Terrazzo. Dit product leent zich zeer goed tot het verwerken zowel binnenshuis als buiten. Door een specifieke bewerking van de toplaag kan deze beton-Terrazzo een anti-slip oppervlak gegeven worden om terrassen en tuinpaden veiliger te maken. Een gladde afwerking maakt de binnenhuisvariant van de beton-Terrazzo dan weer zeer onderhoudsvriendelijk.

bottom of page